Ginger beer espresso is het hipste (koude) koffiedrankje deze zomer. Geïnspireerd op de populaire espresso tonic is deze ijskoffie zowel fris, als een tikje kruidig met natuurlijk een heerlijke cafeïne boost!
Porties 1glas
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Ingrediënten
2scheppenijsblokjes
1shotespresso
1flesjeginger beer
3schijfjesgemberter garnering
suiker of siroopoptioneel
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Vul een glas met flink wat ijs. Giet hier de ginger beer overheen, tot ongeveer de helft van je glas vol zit.
Zet de koffie en voeg naar smaak suiker toe, dit smelt nu nog makkelijk in de warme koffie. Gebruik je suikersiroop, dan kun je dit ook achteraf doen.
Schenk de koffie (voorzichtig!) bovenop de ginger beer met ijs. Ik giet de koffie het liefst op een ijsklontje. Het is de bedoeling dat je de laagjes duidelijk blijft zien.
Maak eventueel af met een paar schijfjes verse gember.