Kipkluifjes uit de Instant Pot zijn super snel klaar, super lekker, perfect gaar en heerlijk sappig. Wat wil je nou nog meer? Voor een knapperig korstje gebruiken we de Crisp deksel en als je dit niet hebt, kunnen ze ook in de oven of op de BBQ!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Doe de kipkluifjes, BBQ-saus, geperste teentjes knoflook en water in de pot. Roer door en sluit de deksel. Controleer of het ventiel goed dicht staat.
Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 7 minuten.
Deze keer laat ik hem daarna lekker natuurlijk leeg lopen, maar je kunt ook meteen voor een Quick Release gaan.
Haal de kip uit de pot en proef de saus. Gebruik vervolgens de SAUTE knop om de saus in te dikken met eventueel wat bruine suiker. Hierbij is het wel nodig om in de buurt van de pot te blijven. Roer zo nu en dan door.
Afmaken met de Instant Pot Crisp
Haal de saus uit de pan en plaats het grill-mandje in de pot; plaats daar bovenop je kipkluifjes.
Smeer de kluifjes in met de saus en plaats de Crisp deksel op de pan. Druk op de GRILL knop en gril 4 minuten op de hoogste stand.
Afmaken in de oven (of op de BBQ)
Verwarm de gril voor. Leg je kipkluifjes op een bakplaat en kwast ze in met de saus. Plaats in de oven en gril tot de bovenkant mooi bruin is.
Auteur: Mariska
Gang: bbq, Bijgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: Instant Pot, instant pot crisp, instant pot kip, kip, kipkluifjes