Instant Pot sinaasappel kip is heerlijk sappig en een klein tikje zoet. Zelf serveren wij de kip met rijst en edamame boontjes, maar deze kip is ook heel lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree!
Plaats nu alle ingrediënten, inclusief bouillon, in de Instant Pot. Sluit de deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 7 minuten.
600 tot 700 gr kip, 150 ml bouillon
Haal de kip uit de saus en proef de saus. Gebruik nu de SAUTE knop om de saus in te dikken met eventueel wat extra honing, soja of zout. Hierbij is het wel nodig om in de buurt van de pot te blijven. Roer zo nu en dan door.
Afmaken met de Instant Pot Crisp
Haal de saus uit de pan, plaats het grill mandje in de pot en leg daar je kip op.
Plaats de Crisp deksel op de pan. Druk op de GRILL knop en gril 4 minuten op de hoogste stand. Serveer met de saus!
Afmaken in de oven
Verwarm de grill voor. Leg de kip op een bakplaat. Plaats in de oven en gril tot de bovenkant mooi bruin is. Serveer met de saus!
Notities
* Geen fan van honing of wil je een meer intense sinaasappelsmaak? Vervang dan de honing door sinaasappel-marmelade!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Instant Pot, instant pot crisp, instant pot kip, kip