Koreaans buikspek uit de Instant Pot, ook wel bekend als Suyuk, is heerlijk sappig, zacht en smaakvol. Door de Instant Pot te gebruiken bespaar je jezelf uren tijd en heb je als resultaat ook nog eens een overheerlijke bouillon.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de lente-ui grof in stukken van een paar centimeter. Schil de ui en halveer.
Check of je buikspek in zijn geheel in de pot past en snijd anders doormidden.
Verwarm een goede scheut neutrale olie in de Instant Pot met de SAUTE optie. Schroei je stuk buikspek aan alle kanten mooi bruin en leg apart. Bak kort (1 minuut) de ui en lente-ui mee.
Giet er een scheut water bij en schraap goed over de bodem. CANCEL de saute stand.
Doe nu alle overige ingrediënten ook in de pot en roer goed door. Plaats ook je buikspek erbij.
Staat je buikspek net onder water? Dan is het goed. Steekt deze nog uit, voeg dan nog wat water toe.
Sluit de deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 15 minuten.
Geef de pot nadat de timer klaar is nog minimaal 10 minuten, voordat je de druk eraf haalt.
Haal je suyuk ui de pot en laat even rusten voordat je deze aansnijdt.
Auteur: Mariska
Gang: amuse, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Koreaans
Trefwoord: buikspek, Instant Pot, Instant pot vlees