Thaise biefstuksalade maakt salade eten leuk. Zoals je gewend bent van Thaise recepten is ook deze knaller van een salade heerlijk uitgebalanceerd. Zoet, zuur, zout en bitter: alle smaken komen terug. De biefstuk wordt heerlijk gemarineerd in oester- en sojasaus. De komkommers zorgen voor knapperigheid, de verse kruiden maken het fris en de dressing maakt het super Thais! Maak het heerlijk pittig met Thaise bird's eye chili's of ga voor lekker mild voor paprika.
Porties 4porties
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
15 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Ingrediënten
Marinade
2eetlepelsoestersaus
1theelepelsojasaus
1theelepelsuiker
1theelepelkomijnzaadjes
1eetlepelneutrale olieik gebruik rijstolie
2stuksbiefstuk
Dressing
1limoen
1eetlepelvissaus+ meer
1teentjeknoflook
Salade
1komkommer
1bosjekoriander
1bosjemunt
0.5bosjeThaise basilicumoptioneel, maar wel lekker!
1bird's eye chilinaar smaak, zie notitie
1handjepinda'sgezouten
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
De marinade
Schep alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en proef even of er nog wat suiker bij moet als je limoen erg zuur is. Haal de biefstuk er doorheen en laat dit minimaal 15 minuten marineren, een hele nacht is ook heel lekker.
Salade voorbereiden
Was alle kruiden en de komkommer goed. Pluk de blaadjes van de kruiden.Snijd de komkommer in plakjes, of halve plakjes, als het een dik exemplaar is. Doe hetzelfde met de chili (of puntpaprika).
Biefstuk bakken
Bak de biefstuk in de pan met een beetje extra olie.
Haal uit de pan en leg op een bord of plank met een opstaande rand. Giet de dressing over de nog warme biefstuk. Keer de biefstuk om en laat 15 minuten rusten.
Snijd de biefstuk na het rusten in plakken. Giet de dressing en de vleessappen over je salade.
Salade afmaken
Schep alles bij elkaar en strooi er tot slot een handje gezouten pinda's overheen.
Notities
Bijgerecht voor 4 personenVervang de bird's eye chili eventueel door punt- of snoeppaprika's als je niet te pittig wilt eten.